De Volksbank neemt taxatieplatform Fitrex over

De Volksbank neemt taxatieplatform Fitrex over

02-09-2021 (10:35) - Economisch

De Volksbank, de organisatie achter SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen neemt taxatieplatform Fitrex over. De overname past in de strategie 2021 – 2025 van de bank om de klantrelatie te versterken. Met de overname breidt de Volksbank haar dienstverlening uit met een complementaire dienst binnen de kernactiviteit wonen, wat bijdraagt aan de diversificatie van inkomsten.

De adviseurs van de Volksbank geven aan dat klanten een sterke voorkeur hebben om het volledige proces van een hypotheekaanvraag zoveel mogelijk te kunnen afhandelen bij dezelfde adviseur (one-stop shopping). De overname maakt het onder andere voor SNS mogelijk om bij het hypotheekproces meer regie te nemen. Om de onafhankelijkheid te waarborgen blijft er duidelijk onderscheid bestaan tussen de functie als hypotheekverstrekker en de functie als regisseur voor de klant. Nu moet een klant de woningtaxatie als onderdeel van de hypotheekaanvraag vaak zelf organiseren. Fitrex neemt dit proces volledig uit handen: van de aanvraag van de taxatie tot het aanleveren van het taxatierapport aan de adviseur. Dit maakt het hypotheekproces voor de klant eenvoudiger en sneller.
 

Nieuwe mogelijkheden

Ook zijn er mogelijkheden voor nieuwe aanvullende diensten, zoals ‘desktoptaxaties’ (een online inschatting van de woningwaarde), die voldoen aan de voorwaarden van de toepasselijke regelgeving, namelijk de EBA-richtlijnen. Ook uitbreiding naar taxaties voor bedrijfshypotheken behoort tot de mogelijkheden.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing