De voordelen van een realtime boekhoudsysteem

03-01-2019 (11:23) - Economisch

De letterlijke betekenis van het woord “realtime” is direct. Veel realtime informatie ontvangen we met name via onze smartphones. Denk hierbij aan het kunnen bekijken van de status van je batterij, het actuele nieuws of het bekijken van je banksaldo via een bank-app. Dankzij realtime informatie loop je nooit meer achter de feiten aan en neem je beslissingen die gebaseerd zijn op de juiste actuele informatie.


Wat is een realtime boekhouding?

Steeds vaker wordt in de zakelijke wereld gebruik gemaakt van een realtime boekhouding die gekoppeld is aan een ZZP rekening of een zakelijke rekening. Met een realtime boekhouding wordt een boekhouding bedoeld die direct verwerkt wordt. De boekhouding wordt letterlijk automatisch gedaan. Een server doet voor jou het werk zonder menselijke handelingen, 24 uur per dag. Via het realtime boekhoudsysteem wordt een transactie direct opgehaald en ook direct zichtbaar in je boekhoudgegevens.


Zeer geschikt voor ondernemers

Het realtime boekhoudsysteem is uitermate geschikt voor ondernemers met een zakelijke rekening of een ZZP rekening, die dankzij dit realtime boekhoudsysteem de meest recente boekingen of afschrijvingen kunnen inzien. Een zakelijke rekening of een ZZP rekening staat op naam van je bedrijf. Hiermee houdt je privé en zakelijke uitgaven eenvoudig gescheiden. Dit is overzichtelijker maar zeker ook handig wanneer je bijvoorbeeld de boekhouding of een belastingaangifte moet regelen. Door een realtime boekhouding te koppelen aan deze zakelijke rekening wordt het nog eenvoudiger. Dit kan bijvoorbeeld bij de online bank bunq. Bijzonder aan de koppeling bij bunq is dat ze hun API openstellen. Boekhoudsystemen kunnen daarom zelf kun koppeling maken waardoor ze super snel en realtime werken. Veel andere banken hebben een eigen koppeling ontwikkeld die vaak trager en minder actueel zijn. Door de open API koppeling van bunq kunnen ze real-time de nieuwste features aanbieden. 


Tijd besparen

Als ondernemer of zzp’er heb je vaak weinig tijd voor het bijhouden van de boekhouding. Een realtime boekhoudsysteem dat gekoppeld zit aan je zakelijke rekening beperkt de tijd die je nodig hebt voor het doen van je boekhouding aanzienlijk. Met een ZZP rekening of zakelijke rekening gekoppeld aan het realtime boekhoudsysteem is je administratie altijd up to date en kun je direct de laatste transacties van je bank rekening inkijken. Tevens kun je met een realtime boekhoudsysteem eenvoudig alle rapporten maken die nodig zijn voor je administratie, de belastingdienst of de BTW aangifte. Het enige dat je hoeft te doen is een zakelijke- of ZZP rekening te openen en een realtime boekhoud systeem aan te schaffen. 


Betaalbestanden verwerken

Niet alleen voor het inzien van gegeven kies je voor een realtime boekhouding maar ook voor het voldoen van facturen. Bij een realtime boekhouding kun je via je zakelijke rekening eenvoudig betaalbestanden van de bank laten verwerken, zelfs op je mobiel. Wanneer je een factuur moet betalen maak je een foto van je factuur en upload je deze naar je zakelijke rekening waarna de betaling automatisch wordt verricht op het tijdstip dat jij hebt opgegeven. Betalingen en ontvangsten worden direct in het realtime boekhoudsysteem verwerkt en je hebt altijd een bankoverzicht dat up to date is.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing