Dekamarkt steunt Artis met €48.000

28-04-2021 (10:54) - Economisch

Door de coronamaatregelen mocht ARTIS geen bezoekers meer ontvangen en miste daardoor veel inkomsten. DekaMarkt zette daarom voor het eerst een landelijke statiegeldactie in binnen alle vestigingen van de keten. Klanten doneerden in 5 weken tijd bijna 15.000 euro aan het goede doel. DekaMarkt verdubbelt dit bedrag en doneert nog eens een bedrag van 17.000 euro om het 17e samenwerkingsjaar te vieren.
 
“Wat een fantastisch resultaat heeft de statiegeldactie opgeleverd! Meer dan we hadden durven hopen. We zijn geroerd door de steun en betrokkenheid van DekaMarkt en haar klanten aan ARTIS. De financiële situatie van ons park is zorgelijk. Elke bijdrage, klein of groot, is daarom meer dan welkom. We zullen de bijdrage van DekaMarkt besteden aan de dieren, educatie, natuurbehoud en onderhoud van rijksmonumenten. Deze actie draagt direct bij aan het behoud van ARTIS voor toekomstige generaties", zegt Ekelien Henderson-Siderius - ARTIS.
 

Nauw betrokken

Marco Maatman, verantwoordelijk voor merk & formule bij DekaMarkt, is dankbaar: “Ik vind het echt bijzonder hoeveel klanten hun statiegeldbon gedoneerd hebben en hiermee ARTIS een warm hart toedragen. In totaal mochten we een cheque met een waarde van 46.674,60 euro overhandigen aan ARTIS! DekaMarkt voelt zich nauw betrokken bij ARTIS. De bewustmaking op het gebied van natuurbehoud en educatie van het publiek, in het bijzonder van kinderen, ziet ARTIS als een maatschappelijke plicht. Dit ondersteunen wij vanuit DekaMarkt van harte.“
 

Volle spaarkaart

Jeffrey Peereboom, marketing manager bij DekaMarkt: “Daarnaast hopen we natuurlijk dat ARTIS snel zijn deuren weer mag openen voor bezoekers. Klanten van DekaMarkt die tijdens de spaaractie een volle spaarkaart bij elkaar gespaard hebben en dus gratis toegang tot ARTIS hebben, kunnen als ARTIS weer open is via de website www.artis.nl een starttijd reserveren. DekaMarkt vergoedt achteraf de ingeleverde volle spaarkaarten aan ARTIS.”
 

Zeventiende spaaractie

Van 6 februari t/m 13 maart konden klanten van DekaMarkt hun statiegeldbon doneren aan ARTIS. De statiegeldactie was onderdeel van de jaarlijkse spaaractie tussen DekaMarkt en ARTIS. Inmiddels was dit de zeventiende editie van de spaaractie tussen DekaMarkt en ARTIS. Klanten kregen in de actieperiode bij elke 25 euro aan boodschappen een zegel. Daarnaast ontving de klant extra ARTIS-zegels bij aankoop van wekelijks wisselende actieproducten. Tegen inlevering van een volle spaarkaart met 15 zegels bij ARTIS, mag de klant gratis naar binnen. In verband met corona is ARTIS momenteel nog gesloten, maar zodra de dierentuin weer open mag kan een starttijd via www.artis.nl gereserveerd worden voor de gratis toegang (t/m 8 oktober 2021).

 


Bureaus

Media

Marketing