DHL Parcel investeert bedrijfsresultaat in uitbreiding en verduurzaming

DHL Parcel investeert bedrijfsresultaat in uitbreiding en verduurzaming

16-06-2021 (11:22) - Economisch

DHL Parcel heeft het aantal in Nederland verwerkte pakketten ruim zien verdubbelen naar meer dan 200 miljoen per jaar. In de eerste 4 maanden van dit jaar zette de groei in het e-commercesegment verder door en bedroeg deze meerdere weken tot 150 % ten opzichte van vorig jaar. Als tweede grote speler in de e-commerce bezorgmarkt groeit DHL daarmee naar een omzet van 1,1 miljard euro. Het goede bedrijfsresultaat wordt grotendeels aangewend voor uitbreiding en verduurzaming van het netwerk.
 
DHL Parcel kondigt deze maand nieuwe investeringen aan van 350 miljoen voor de komende 3 jaar. Het gaat hier naast de twee eerder aangekondigde nieuwe centrale sorteercentra grotendeels om de bouw van 26 nieuwe CityHubs en de daarbij behorende elektrificatie van de bezorgvloot. Naast deze investeringen maakte DHL in mei bekend het loon van bezorgers in dienst van DHL te verhogen van 12 euro nu, naar 14 euro in 2024 en uiteindelijk naar 14,25 euro,
 
CEO Wouter van Benten: ”DHL herinvesteert daarmee het grootste deel van zijn resultaat in verdere uitbreiding en verduurzaming van het pakketnetwerk. Met de salarisverhoging laten wij bovendien zien dat groei en een goed bedrijfsresultaat weerspiegeld mogen worden in de arbeidsvoorwaarden.” 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing