Disneyland Parijs investeert fors

27-02-2018 (14:50) - Economisch

Vandaag heeft de CEO van Disney een meerjarig uitbreidingsplan aangekondigd voor Disneyland Paris ter waarde van 2 miljard euro. Dit deed hij in het gezelschap van de Franse president, Emmanuel Macron in het Palais de l’Elysée in Parijs. Het omvat een transformatie van het Walt Disney Studios Park, waarbij drie nieuwe gebieden met de thema’s Marvel, Frozen en Star Wars worden toegevoegd en nieuwe attracties met live entertainment.

 

“We zijn heel enthousiast over de toekomst van Disneyland Paris en blijven investeren in haar succes op lange termijn”, zegt Robert A. Iger, voorzitter en CEO van The Walt Disney Company. “Het resort is een belangrijke toeristische bestemming in Europa. Met de uitbreiding die we vandaag hebben aangekondigd, zullen we niet alleen de ervaring van de gasten tot een hoger niveau tillen, maar scheppen we ook nieuwe kansen voor het toerisme in deze dynamische streek.”


economie

Disneyland Paris speelt een essentiële rol in het toerisme van de regio: de bestemming mocht sinds 1992 al meer dan 320 miljoen bezoekers ontvangen en is goed voor 6,2 % van de Franse inkomsten uit toerisme. Het resort blijft zichzelf bewijzen als een drijfveer van economische en sociale ontwikkeling, met meer dan 16.000 werknemers van 100 nationaliteiten. Deze investering zal de regio aantrekkelijker maken en het schept ook nieuwe kansen voor Franse en Europese burgers in de toeristische sector. 


Het meerjarige ontwikkelingsplan zal vanaf 2021 worden uitgevoerd in meerdere fasen, waardoor het Walt Disney Studios Park aanzienlijk wordt uitgebreid. Naast de drie nieuwe gebieden omvat de creatieve visie ook een nieuw meer, dat de focus van de entertainmentervaring wordt en de nieuwe gebieden van het park onderling zal verbinden.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing