Duitse speelgoedgigant Simba Dickie Group neemt belang in het Nederlandse EXIT Toys

Duitse speelgoedgigant Simba Dickie Group neemt belang in het Nederlandse EXIT Toys

28-10-2020 (12:55) - Economisch

EXIT Toys, een Nederlandse ontwikkelaar van buitenspeelgoed en aanverwante producten heeft een meerderheidsbelang verkocht aan de Duitse speelgoedfabrikant Simba Dickie Group (van onder andere de merken Smoby, Märklin, Steffi en Simba). De samenwerking past in de groeistrategie van zowel EXIT Toys als de Simba Dickie Group. De bedrijven, die samen goed zijn voor een omzet van meer dan 730 miljoen euro, willen hun internationale voetafdruk verder vergroten op het gebied van buitenspeelgoed. De transactie is door overnamebemiddelaar Marktlink begeleid. Financiële details worden niet bekendgemaakt.
 
EXIT Toys (Dutch Toys Group B.V.) werd in 2011 opgericht door Leopold van Os, Marcel Dijk en Stijn Driever. In nog geen tien jaar is de buitenspeelgoedontwikkelaar en -distributeur uitgegroeid tot een internationale speler. De onderneming telt 35 medewerkers en realiseert een omzet van ruim 30 miljoen euro, waarvan 75% internationaal. De speelgoedontwikkelaar behoort al vijf jaar op rij tot de FD Gazellen. EXIT Toys verkoopt onder andere via (grote) Europese retailers en e-tailers zoals Hornbach, Spiel-Preis.de, OBI Baumarkt en Wehkamp.
 
Marcel Dijk: ‘’We zijn in 2011 met z’n drieën gestart met de ontwikkeling en verkoop van onderscheidende voetbaldoelen. In de afgelopen jaren is het productaanbod uitgebreid met onder meer trampolines, speelhuisjes en zwembaden. We zien de afgelopen jaren een sterke toename in de vraag naar hoogwaardig buitenspeelgoed, waarbij het product niet alleen functioneel en kwalitatief dient te zijn maar ook esthetisch hoogwaardig. Dit is de basis van het succes van EXIT Toys. Het merk EXIT Toys wordt in de markt erkend vanwege dit onderscheidende vermogen.”
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing