Duurzaam investeringsplatform Corekees haalt half miljoen op

Duurzaam investeringsplatform Corekees haalt half miljoen op

18-05-2021 (15:41) - Economisch

Corekees, een duurzaam investeringsplatform gevestigd in Rotterdam, ontvangt een investering van Dutch Green Business Group (DGB Group). De beursgenoteerde (EURONEXT) investeringsgroep deelt de missie van Corekees om de wereld te herbebossen op een economisch rendabele manier. De investering onderstreept de behoefte aan een duurzaam investeringsplatform voor beleggers.
 
Corekees maakt van herbebossingsprojecten een interessante, duurzame belegging door de oogstopbrengsten terug te laten vloeien naar de beleggers. DGB Group investeert €500.000 in Corekees voor de verdere ontwikkeling van het sinds 2018 actieve platform voor groene beleggingen. Het groeikapitaal wordt ook gebruikt voor het scouten en aanbieden van nieuwe beleggingsprojecten, evenals de benodigde marketinginspanningen voor internationale groei in Europa.
 

Pongamiaboom

Het eerste succesvolle investeringproject van Corekees is het herbebossen met de Pongamiaboom. Het dubbel-duurzame effect van de Pongamiaboom maakt haar uniek; naast de hoge CO2-compensatie produceert de boom een vervanger van fossiele brandstof. Corekees gaat op korte termijn meer vergelijkbare beleggingsprojecten op haar platform publiceren en aanbieden aan haar investeerders.
 

Over COREKEES

Corekees is in 2018 gelanceerd door Nick van Heesewijk en Tamar van Heesewijk (neef en nicht). De start-up heeft met het eerste project ongeveer 20.000 Pongamiabomen geplant in Zuid-Amerika. Door de opbrengst uit te betalen aan de bomenkopers, maakt Corekees CO2-compensatie economisch aantrekkelijk. Naast particulieren behoren ook succesvolle ondernemingen als Blokker, SHV Energy en Vandebron tot de kopers. 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing