E-bike merk doppio krijgt financiering en start crowdfunding

E-bike merk doppio krijgt financiering en start crowdfunding

10-06-2021 (10:47) - Economisch

De Amsterdamse investeringsmaatschappij Airbridge Equity Partners heeft een minderheidsbelang verworven in premium e-bike merk doppio. Daarnaast start doppio, onlangs uitgeroepen tot beste e-bike in de categorie ‘Elektrische Fatbikes’, een crowdfunding-actie.
 
Oprichter en eigenaar Peter Eiselin: "We hebben doppio in 2019 ontwikkeld als two-seater e-bike met superieure kwaliteit en service en natuurlijk geweldige rij-eigenschappen. Nadat we in korte tijd een leidende positie hebben veroverd in de wereld van de premium two-seater e-bikes kunnen we doppio met de participatie van Airbridge Equity Partners en de vandaag gestarte crowdfunding naar een volgende fase brengen."
 

Groei

Eiselin: "Ik ben heel blij met Airbridge als investeerder. De combinatie van private equity en de vandaag gestarte crowdfunding past uitstekend bij doppio en onze trouwe fans. We gaan ons de komende periode concentreren op zowel de uitbouw van het online kanaal als de opening van doppio-stores in steden als Utrecht, Rotterdam en Maastricht. Ik geloof in die stores, want dan kunnen mensen onze fietsen in het echt zien, een proefrit maken, onderhoud laten plegen of de accessoires die we voor onze fietsen hebben bekijken."
De markt voor e-bikes groeit al jaren enorm hard. De prognose is dat er dit jaar 1,2 miljoen e-bikes worden verkocht. Dat betekent dat 9% van alle Nederlanders in 2021 een e-bike aanschaft, vaak omdat ze een gezond en milieuvriendelijk alternatief zoeken voor een scooter of snorfiets.
 

Crowdfunding

Doppio start ook een crowdfunding op platform CrowdAboutNow. Eiselin: "We willen ons bedrijf zo breed mogelijk financieren en onze fans de kans bieden mee te bouwen aan doppio. Mensen kunnen al vanaf 500 euro meedoen. Zij verstrekken een lening voor vijf jaar tegen een rente van 5% per jaar; het ingelegde bedrag wordt over een periode van vijf jaar afgelost. We bieden bovendien leuke incentives, zoals je naam op onze doppio Wall Of Fame, een weekend lang een doppio in bruikleen of zelfs een doppio V4 cadeau." Financiële details over de participatie van Airbridge Equity Partners zijn niet bekendgemaakt.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing