ECO Coin komt eraan

10-04-2018 (09:45) - Economisch

De ECO Coin is een cryptocurrency die wordt gedekt door bomen en die ervoor zorgt dat duurzaamheid niet langer een morele verplichting is, maar een economische beslissing. Het doel van de ECO Coin is het verbinden van economie en ecologie door ecologische waarde expliciet te maken in economische termen. Vanaf 22 april, de internationale Dag van de Aarde, zijn de eerste ECO’s verkrijgbaar. Next Nature Network introduceert de ECO Coin op 20 april aanstaande.
 

Hoe werkt de ECO Coin?

Net zoals andere cryptocurrencies draait de ECO Coin op blockchain technologie. Anders dan de Bitcoin – een volledig digitale speculatieve munt die mensen kopen met het vooruitzicht er financieel van te profiteren – wordt de ECO Coin ondersteund door ecologische activa. Iedere ECO wordt gedekt door één boom. Dit zal een nieuwe gouden standaard creëren en koppelt alle kredieten direct aan de hoeveelheid bomen in circulatie.
 

ECO Coins zijn op drie manieren te ontvangen: door het uitvoeren van duurzame handelingen, door bomen te doneren of door ECO’s te kopen met een reguliere valuta. De ECO’s zijn in te wisselen voor ecologische ervaringen, goederen en diensten. Zo kun je straks bijvoorbeeld een biologisch biertje betalen met je ECO-vermogen of korting krijgen op je groene energierekening. Volgens Next Nature Network, zal dit leiden tot een alternatief waardesysteem waarin economie en ecologie beter in balans komen te staan.
 

ECO’s verdienen op de Dag van de Aarde

Op 22 april, de Internationale Dag van de Aarde, kunnen de eerste ECO’s verdiend worden door op Twitter te vertellen welke duurzame handeling je daarvoor hebt verricht. Denk aan het eten van een vegetarische lunch, naar het werk fietsen in plaats van met de auto gaan of een herbruikbare beker gebruiken voor koffie. Je kunt je reactie delen via #ecocoin en ontvangt hiervoor de eerste ECO Coin in een digitale portemonnee. Ga voor meer informatie over de visie van ECO Coin naar www.ecocoin.com en download de whitepaper (vanaf 20 april).
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing