Eerlijke hotelboekingssite Beterboeken haalt meer dan 1 miljoen euro op met crowdfunding

Eerlijke hotelboekingssite Beterboeken haalt meer dan 1 miljoen euro op met crowdfunding

23-10-2020 (12:12) - Economisch

Zes weken geleden begon de crowdfundingcampagne van Beterboeken. Het doel: minimaal 1 miljoen euro startkapitaal ophalen voor een nieuwe hotelboekingssite. Op 22 okotober werd deze mijlpaal bereikt. Met nog twee weken te gaan, is er inmiddels 1.379.250 euro door meer 1.000 mensen geïnvesteerd.
 
Een uitzonderlijke gebeurtenis omdat dit een van de grootste crowdfundingcampagnes van Nederlands tot nu toe is. Het behalen van het doelbedrag betekent dat Beterboeken definitief van start kan.
 

Viral sensatie

De aanleiding voor dit alles was een LinkedIn-bericht dat ondernemer Niels Meijssen afgelopen mei postte. Dit bericht ging viral en het was de start voor het ontwikkelen van een eerlijke boekingssite samen met een team van andere enthousiaste ondernemers. "Een bloody shame", schreef Niels nadat een groot boekingsplatform de hand ophield bij de overheid. Bij 1.000 likes zou hij een crowdfunding starten. Het werd een viral sensatie, waarbij het bericht 2,5 miljoen keer werd bekeken en 40.000 likes opleverde.
 

Crowdfunding

Samen met de investeerders zorgt Beterboeken ervoor dat de online boekingsmarkt beter, eerlijker en simpelweg fijner wordt voor iedereen. Zodat hoteliers eerlijk betaald worden en reizigers met voorpret in plaats van reserveringsstress met vakantie kunnen. Investeren kan tot en met 5 november via www.crowdaboutnow.nl/beterboeken.

 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing