Eindhoven Venture Capital Fund II doet eerste investering

06-11-2018 (12:48) - Economisch

Het nieuwste investeringsfonds van ECFG, Eindhoven Venture Capital Fund II (EVCFII), heeft zijn eerste investering gedaan. Het gaat om Equflow dat mert deze investering de slag kan gaan maken die nodig is om op te schalen en te groeien.


Equflow heeft jarenlang geïnvesteerd in de ontwikkeling van haar specialistische product en het zet  de eerste stappen op de markt. Zij produceert disposable, single use flowmeters voor vloeistoffen. Het gaat om een meetelement voor eenmalig gebruik, zodat altijd steriel en geijkt kan worden gewerkt. Dit levert een enorme besparing op in tijd en kosten. De toepassingsmogelijkheden zijn zeer divers maar vooral bedoeld voor de medische, biotech en biofarmaceutische industrie. Intussen is een aantal grote spelers overtuigd van de producten van Equflow.


Ruben Baijens, ECFG: “De fase waar Equflow in zit, past precies bij ons nieuwste investeringsfonds. Dit is bedoeld om innovatieve bedrijven te helpen bij volgende groeistap. Het doel van ECFG is om bedrijven in het technologische ecosysteem van de regio te laten groeien, ‘schouder-aan-schouder’ met de ondernemer(s). Het gaat niet alleen om geld, maar ook om kennis en ervaring. Zo zorgen we samen voor echte meerwaarde.”


investeringsfonds voor (jonge) hightech-‘maakbedrijven

Eindhoven Venture Capital Fund II BV (EVCF II) is een investeringsfonds dat (jonge) hightech-‘maakbedrijven’ helpt om snel door te groeien. Het fonds is op 1 juli 2018 van start gegaan en richt zich op bedrijven die de startfase zijn ontgroeid en zich inmiddels hebben bewezen. Maar voor verdere expansie is nieuwe financiering en zakelijke bijstand noodzakelijk. EVCF II neemt een minderheidsbelang (eventueel in combinatie met leningen) in dergelijke bedrijven en stelt daarnaast actief kennis en ervaring ter beschikking.

 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing