Elektrisch rijden legt car2go geen windeieren in Europa

07-03-2017 (10:21) - Economisch

Car2go biedt in grote steden volledig elektrisch rijden aan. Dit concept slaat bijzonder goed aan. In steden als Amsterdam, Stuttgart en Madrid is het gebruik van car2go in het afgelopen jaar verdubbeld. 
 
Inmiddels rijden er zo’n 340 elektrische auto’s van car2go rond in Amsterdam, goed voor 43.000 gebruikers, die in totaal ongeveer 1600 ritjes per dag maken. Margaretha Gerrits, Location Manager car2go Nederland, denkt te weten waarom het concept zo populiar is: ‘Een succesvol elektrisch autodeelconcept heeft niet alleen een gunstig effect op de luchtkwaliteit van een stad; bewoners worden ook gestimuleerd om na te denken over autogebruik en -bezit wat ook een positief effect heeft op verkeers- en parkeerproblemen van een stad’, verklaart ze het succes. 
 
De combinatie van groen rijden en makkelijk parkeren met kleine autootjes lijkt inderdaad voor veel Amsterdammers een uitkomst. Toch kan het in Amsterdam op milieugebied nog beter. In Madrid geldt bijvoorbeeld in tijden dat er zware luchtverontreiniging wordt waargenomen een rijverbod in de binnenstad. De elektrische auto’s van car2go blijven wél toegestaan. Het ledenaantal en gebruik groeide op de dag van de invoering van de maatregel drastisch omdat bewoners dankzij car2go wel nog flexibel en mobiel waren in hun hoofdstad.
 
Olivier Reppert, CEO van de car2go Group is er echter van overtuigd dat car2go in Amsterdam nog verder omarmd zal worden: ‘Elektrisch rijden zal alleen een blijvertje zijn als we leden kunnen blijven overtuigen en inspireren om elektrische voertuigen te gebruiken.’ Car2go vindt dat daarom de drempel om het te gebruiken zo laag mogelijk moet zijn.
 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing