Elf miljoen voor architectuurcollectie Het Nieuwe Instituut

13-03-2018 (11:30) - Economisch

Ministerie OCW investeert 11 miljoen in architectuurcollectie van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.


Het bedrag van 11 miljoen betekent een belangrijke stap in het verder restaureren en zichtbaar maken van de Rijkscollectie. Ook is het bedrag zeer welkom bij de inzet van de verdere digitalisering die al gaande is


Guus Beumer, algemeen directeur van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam."Een mijlpaal voor de Nederlandse ontwerpcultuur en met name voor de architectuur en stedenbouw. En natuurlijk een enorme opsteker voor Het Nieuwe Instituut en voor Rotterdam." 

 

cultuurhistorische betekenis

Het Nieuwe Instituut beheert ongeveer archieven en verzamelingen van Nederlandse architecten, stedenbouwkundigen, beroepsverenigingen en opleidingen met in totaal 4 miljoen objecten. De collectie is na die van Naturalis de grootste van Nederland en behoort ook wereldwijd tot de grootste collecties op het terrein van de architectuur. Naast museale tekeningen bevatten de archieven schetsen en voorontwerpen, werktekeningen, zakelijke en persoonlijke correspondentie, foto's, maquettes, affiches en verzamelde knipsels en tijdschriftartikelen. 
 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing