Essent neemt marktleider Nederland Isoleert over

02-10-2017 (08:52) - Economisch

Essent heeft het bedrijf Nederland Isoleert overgenomen. Met de overname van Nederland Isoleert, breidt Essent haar isolatie netwerk verder uit. In augustus dit jaar versterkte Essent al haar positie in isolatie in de zakelijke markt met de overname van isolatie-expert Isoprofs. De overname van marktleider Nederland Isoleert betekent nu ook een forse uitbreiding in het aanbod voor particulieren.


De overname past in de ambitie van Essent om koploper te worden op het gebied van betaalbare en slimme producten en diensten die bijdragen aan verduurzaming en energiebesparing. Naast Nederland Isoleert worden ook de labels Vlaanderen Isoleert en Nederland Schildert overgenomen, waarmee Essent haar positie in Nederland en België verstevigt. De naam Nederland Isoleert blijft gehandhaafd en de oprichters en voormalige aandeelhouders blijven de dagelijkse leiding over het bedrijf voeren. 


goed voor milieu en energierekening

Nederland heeft 7,7 miljoen woningen. Hiervan moet volgens Milieucentraal nog driekwart worden geïsoleerd. Sander Leenders, Directeur Energie+ bij Essent: ‘Nederland Isoleert is de grootste aanbieder voor woningisolatie op de particuliere markt in Nederland. Eerder dit jaar hebben wij bij de ondertekening van het Energiebesparingsconvenant aangegeven dat Essent een leidende rol neemt in energiebesparing. Met deze overname en de eerdere overname van Isoprofs geven we invulling aan deze belofte. De ambitie van Nederland Isoleert om versneld de woningvoorraad in Nederland en België te verduurzamen sluit perfect aan op de ambitie van Essent. De komende jaren zet Essent vol in op het isoleren van woningen in Nederland én België. Dat is nodig omdat isoleren de eerste stap in verduurzaming is. Een goed geïsoleerde woning betekent een flinke energiebesparing. Dat is goed voor het milieu en betekent een lagere energierekening.’


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing