Etos neemt Solvo Groep over en nu grootste gezondheidsplatform in Nederland

08-10-2019 (12:04) - Economisch

Drogisterijketen Etos heeft de Solvo Groep overgenomen, eigenaar van onder andere gezondheidsplein.nl, dokterdokter.nl en ziekenhuis.nl. Hiermee is Etos de grootste aanbieder van gezondheids- en welzijnsinformatie in Nederland geworden. Met de overname kan Etos 24-7 informatie geven over gezondheid in fysieke winkels en online. Met in totaal maar liefst 200 miljoen offline én online bezoeken per jaar verbreedt Etos met deze stap haar dienstverlening.


Met de overname wordt Etos in één keer het grootste gezondheids- en welzijnsplatform in Nederland. Hiermee zet Etos een belangrijke stap naar het neerzetten van een nieuw drogisterijconcept, waarbij fysieke winkels en 24-7 informatievoorziening over gezondheid met elkaar zijn geïntegreerd. De krachtenbundeling noemt Etos een gouden combinatie. Online kunnen mensen informatie, tips vinden en direct zelf afspraken maken met zorgspecialisten. Veel gestelde vragen gaan over soorten hoest, verminderde weerstand, beweging, huidaandoeningen en slaapproblemen. In de winkels van Etos kunnen klanten persoonlijk advies krijgen van een van de 2400 gediplomeerde Etos-drogisten en zelfzorggeneesmiddelen vinden.


Dag en nacht hulp bieden

“Door deze overname zal Etos haar klanten binnenkort dag en nacht kunnen helpen met het juiste advies en de producten en diensten om zich elke dag goed te voelen. De combinatie van onze fysieke winkels met de platformen van Solvo vormt een belangrijke stap in onze doelstelling om de nieuwe drogisterij te realiseren, waarbij informatie, advies en het aanbod van producten hand in hand gaan”, aldus Algemeen Directeur Saskia Egas Reparaz. “Ook ben ik blij te kunnen melden dat de originele oprichters en aandeelhouders van Solvo ook in de toekomst betrokken zullen blijven.”
 
“Elke dag werken we hard om zo veel mogelijk mensen online te bereiken met onafhankelijke gecheckte en betrouwbare gezondheidsinformatie,” aldus Martine Rooth, CEO van de Solvo Groep. “Door de overname hebben we nu een nog groter bereik naar de consument en versterken wij elkaar om de zoekende consument te helpen in gezondheids- en wellbeing vraagstukken.
 
Financiële details van de overname zijn niet bekend gemaakt.
 
 
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing