Europese challenger bank bunq bereikt nieuwe mijlpaal voor het besparen van CO2

04-05-2021 (05:00) - Economisch

De Europese challenger bank bunq heeft sinds januari 2021 een recordaantal van 1 miljoen bomen geplant voor de gebruikers. bunq biedt klanten verschillende producten aan waarmee ze CO2-neutraal kunnen worden in minder dan 2 jaar, waaronder het planten van bomen voor iedere 100 euro die gebruikers van de bank uitgeven. Zo maken gebruikers de wereld groener, zonder dat ze er extra moeite voor hoeven te doen.
 
Maar daar stopt de groene missie van bunq niet: vandaag kondigt bunq aan actief te werken aan het terugbrengen van zijn 8,100 ton CO2-emissie, wat volgens bunq een fractie is van de gemiddelde voetafdruk van financiële instellingen. De challenger bank publiceerde zijn inzet, doelen en meetmethoden in een speciaal rapport volgens de standaard van PCAF (Partnership for Carbon Accounting Financials). Op deze manier blijft bunq in de groene revolutie voorop lopen, om met technologie klimaatverandering tegen te gaan en de energietransitie in een stroomversnelling te brengen.
 
Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq: “Technologie helpt ons de uitdagingen van vandaag aan te gaan – daarom doet bunq alles om opnieuw te definiëren wat bankieren is en wat het kan doen voor onze planeet. Om de klimaatcrisis het hoofd te kunnen bieden, moeten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. We hopen dat ons enthousiasme en inzet anderen inspireert om ons te volgen.”
 
bunq’s klimaatactieplan is hier te lezen.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing