Europese VC's investeren miljoenen in startup SwipeGuide

Europese VC's investeren miljoenen in startup SwipeGuide

08-04-2021 (10:59) - Economisch

SwipeGuide, een in Amsterdam gevestigd B2B SaaS-bedrijf, faciliteert op basis van haar eigen technologieën de crowdsourcing van operationele kennis om fouten in de uitvoer van taken aan de productielijnen te verminderen. Het industriële technologiebedrijf versnelt haar internationale expansie met een nieuwe financieringsronde van €5 miljoen onder leiding van Speedinvest.
 
Het Nederlandse CapitalT, Plug and Play Ventures en de bestaande investeerders Newion en Brumbucks namen ook deel aan de ronde.
 
Fabrikanten
De COVID-19 pandemie heeft de vraag naar gebruiksvriendelijke, slimme tools die de digitalisering van productieprocessen ondersteunen versneld. Grote fabrikanten zoals PepsiCo, Heineken, ABB en Orkla gebruiken SwipeGuide om cruciale operationele processen wereldwijd vast te leggen, te standaardiseren, te schalen en te verbeteren.
 
Hiermee stellen zij teams op de werkvloer in staat belangrijke handleidingen, operationele routines en procedures eenvoudig te digitaliseren met unieke apps. De gegevens die tijdens de controlemomenten worden verzameld, helpen bij het vastsstellen in hoeverre verbetering mogelijk is en deze op te schalen.
 
Internationale groei
Deze investeringsronde wordt geleid door de Europese durfkapitalist Speedinvest. Het portfolio van Speedinvest omvat snelgroeiende technologiebedrijven zoals TWAICE, crate.io, TIER Mobility, en Senseforce.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing