Failliet Bakker.com maakt doorstart

10-04-2018 (08:00) - Economisch

Online tuinspecialist Bakker.com, dat in februari failliet werd verklaard, maakt een doorstart dankzij Martijn van Scherpenzeel van Globitas. De kracht van het bedrijf is dat het rechtstreeks van kwekers aan de consument te leveren waarbij de waardeketen wordt overgeslagen. ‘Dat maakt het mogelijk een kwalitatief goed product tegen een faire prijs bij de klant thuis te leveren.’

 
CEO Erwin van Cooth moet van Bakker.com een platform maken waar andere e-commerce partijen en retailers groenproducten kunnen leveren aan hun klanten. ‘Deze partijen kunnen gebruikmaken van het platform en van onze expertise en tegelijk meeliften op een snelgroeiende online markt voor groenproducten,’ zegt Van Cooth. Ook worden leveranciers nauwer betrokken worden in het proce. Data, efficiency en outsourcing krijgen een belangrijke rol.
 

21 miljoen euro schuld

Bakker.com kwam vorig jaar in financiële problemen en op 5 februari werd het bedrijf failliet verklaard. Er was op dat moment een schuld van 21 miljoen euro. Er werkten vorig jaar nog 200 mensen, waarvan 130 in Nederland. Tenminste vijftig medewerkers maken de overstap naar het nieuwe bedrijf. Van Scherpzeel verwacht op termijn het aantal arbeidsplaatsen weer te kunnen uitbreiden. Verwacht wordt dat het bedrijf in de tweede helft van mei weer operationeel is.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing