Failliet bedrijf Tom Coronel maakt doorstart

01-02-2019 (14:53) - Economisch

Create2Fit, het failliete bedrijf van van Tom Coronel en Marc Koster maakt een doorstart. De nieuwe eigenaar is New Retail Company. Wat er betaald is voor de overname, is nog niet bekend. Zowel de fysieke winkel in Naarden als de webshops zullen waarschijnlijk nog deze maand weer opengaan.
 

Create2Fit ging in januari failliet. Het bedrijf exploiteerde webwinkels als Televisiewinkel.nl, Koffiediscounter.nl, Sneeuwkettingen.com en Barbequeshop.nl. De directe oorzaak van het faillissement lag in de opzegging van het leverancierskrediet door de grootste leverancier van Create2Fit, Amacon. Deze wilde per 5 december alleen nog onder vooruitbetaling leveren.
 

37.428,96aan contanten

 In de kluis van het failliete webwinkelbedrijf Create2Fit, is ondertussen 37.428,96 euro aan contant geld aangetroffen, zo meldt NU.nl . "Dat is niet gebruikelijk, zo'n relatief hoog bedrag in een kluis", laldus curator Robert de Lauwere weten.  "Dat had te maken met het faillissement van geldtransporteur SecurCash. Create2Fit besloot dat bedrag dan maar voorlopig in zijn eigen kluis te bewaren. We hebben het later zelf naar de bank moeten brengen, maar dat is bepaald geen routineklusje."

 
Er zullen ten minste tien van de oorspronkelijke 42 werknemers van Create2Fit aan de slag gaan bij New Retail Company.
 
 
 
 

NU.nl

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing