Figo Mobility haalt nieuwe investeerder aan boord

Figo Mobility haalt nieuwe investeerder aan boord

01-12-2020 (15:43) - Economisch

Het B2B platform voor deelmobiliteit, Figo Mobility, heeft een nieuwe investeerder aangetrokken. Figo, dat het alternatief is voor de standaard leaseauto, zegt komend jaar de groei te willen versnellen. Zo zorgt het bedrijf ervoor dat wanneer alles weer op gang komt, bedrijven door heel Nederland gebruik kunnen maken van Figo Mobility.
 
Naast eerdere investeringen van Bynder oprichter Chris Hall en development partij Label A steekt nieuwkomer Adunare Investments extra groeikapitaal in het bedrijf. De investering zal vooral gebruikt worden om meer bedrijven en werknemers de stap te laten zetten van lange leasecontracten naar flexibele en betaalbare mobiliteit. Naast de binnengehaalde investering heeft het bedrijf de samenwerking met ontwikkelpartij Label A verder geïntensiveerd. Label A ontvangt een groter belang in de startup in ruil voor R&D capaciteit in 2021.
Tezamen komt dit neer op de benodigde investering van 500.000 euro.
 
Begin dit jaar lanceerde Figo Mobility haar app waarmee bedrijven hun lease- en
poolauto’s efficiënter kunnen inzetten. Daarnaast biedt Figo Mobility medewerkers toegang tot een groot netwerk van reeds bestaande (elektrische) deelauto’s die eenvoudig met de app geboekt en geopend kunnen worden. Dit biedt bedrijven en medewerkers meer flexibiliteit tegen veel lagere mobiliteitskosten.
 
De vraag naar flexibiliteit in mobiliteit neemt de laatste jaren enorm toe. Joost Pompe, oprichter van Figo, ziet dat andere vormen van mobiliteit dan alleen een leaseauto aanbieden een hot topic is. "Met de nieuwe investering willen we dan ook inzetten op nog meer flexibiliteit voor de medewerker. Dat betekent dat we niet alleen extra deelauto’s gaan toevoegen, maar bijvoorbeeld ook e-scooters zodat medewerkers ook binnen een stad sneller van A naar B kunnen. We verwachten binnen enkele maanden de eerste van deze aanvullende diensten te kunnen lanceren."
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing