'Financiële wereld binnen 2 jaar volledig afhankelijk van big data'

05-11-2019 (09:51) - Economisch

Bijna tweederde van de Nederlandse CFO’s verwacht dat de financiële wereld binnen twee jaar niet meer zonder big data kan. Een op de vijf CFO’s (21 procent) kan dat zelfs nu al niet meer. Dat blijkt uit de FinTech Barometer 2019, het jaarlijkse onderzoek van fintech-bedrijf Onguard.
 
De financieel directeuren zetten big data momenteel voornamelijk in om goed onderbouwd beslissingen te nemen (61 procent), om voorspellende analyses te maken (44 procent) en om grote, ongestructureerde gegevensbestanden te analyseren (26 procent). Slechts een handvol CFO’s (10 procent) maakt geen gebruik van big data, blijkt uit het onderzoek, dat onder ruim 300 finance professionals is uitgevoerd.
 
Ruim de helft van de CFO’s (57 procent) verwacht dat big data veel impact gaat hebben binnen de financiële wereld, dit geldt met name voor de huidige processen en werkgelegenheid. Een op de drie CFO’s ziet big data als bedreiging voor de werkgelegenheid (34 procent). Ook trends als robotisering en Artificial Intelligence (AI) staan op het netvlies van de financieel directeuren. 43 procent van hen verwacht namelijk dat AI veel impact gaat hebben op de werkgelegenheid en ruim de helft van de CFO’s (52 procent) ziet robotisering als de grootste bedreiging voor de banen in Nederland.
 
Foto: Onguard

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing