Flitsberzorger Getir neemt boodschappenbezorger BLOK over

06-07-2021 (09:45) - Economisch

Getir, een service die razendsnel boodschappen bezorgt, kondigt aan dat het de online supermarkt-startup BLOK heeft overgenomen, waarmee Getir nu operationeel is in zeven van de grootste markten in Europa. Dit is Getir's eerste overname sinds het technologiebedrijf zes jaar geleden werd opgericht en markeert het volgende hoofdstuk voor het merk, nu het zijn wereldwijde expansie voortzet.
 
BLOK, opgericht door Vishal Verma, Hunab Moreno en Varun Kapoor in februari 2021, is momenteel actief in verschillende steden in Zuid-Europa, waaronder Madrid, Barcelona en Milaan. Door de overname van BLOK krijgt Getir onmiddellijk toegang tot Spanje en Italië, en binnenkort Portugal. Getir zal ook het bestaande team van BLOK met meer dan 120 ambitieuze medewerkers aan boord nemen.
 

Expansie

Getir is in 2015 opgericht als 's werelds eerste ultrasnelle bezorgservice voor boodschappen in Istanbul en is de afgelopen jaren snel gegroeid. Na succesvolle marktintroducties in Londen in januari 2021 en in Amsterdam in mei 2021, heeft Getir zijn succesverhaal in Europa voortgezet met recente lanceringen in Berlijn en Parijs in juni 2021.
 

D-financieringsronde

Getir's recente Series D-financieringsronde waardeerde het bedrijf op meer dan 7,5 miljard dollar. Na de snelle groei in Europa bereidt Getir zich voor om tegen het einde van het jaar in verschillende steden in de Verenigde Staten te lanceren. Het ondernemende team van BLOK zal bijdragen aan de ongeëvenaarde ervaring van Getir en de verdere vestiging als de benchmark in de wereldwijde on-demand bezorgers markt.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing