Flitsbezorger Getir vangt investering van $550 miljoen

Flitsbezorger Getir vangt investering van $550 miljoen

08-06-2021 (16:10) - Economisch

Getir kondigt aan dat het zijn Series D-financieringsronde heeft afgerond. Met de nieuwe investering van meer dan $550 miljoen wordt het bedrijf gewaardeerd op $7,5 miljard. Getir is recentelijk in Nederland gelanceerd.
 
Gesteund door bestaande investeerders, waaronder Tiger Global en Sequoia Capital, voegt Getir nu een aantal wereldwijd toonaangevende investeerders toe, waaronder SilverLake, DisruptAD en Mubadala Investment Company evenals een grote, gediversifieerde vermogensbeheerder aan de westkust van de VS. Deze mijlpaal markeert de derde investeringsronde van Getir in 2021, waarbij het sinds begin dit jaar bijna $1 miljard heeft opgehaald. Getir zal de laatste kapitaalinjectie gebruiken voor zijn expansie naar de VS.
 

Internationale activiteit

Afgelopen januari startte Getir internationaal in London, en met succes. Na de lancering in Amsterdam eind mei, scherpt Getir zijn Europese activiteiten nu aan en gaan koeriers de komende weken in Parijs en Berlijn de weg op. In het vierde kwartaal staan verschillende steden in de Verenigde Staten op de agenda als verdere uitbreiding. Hiermee zal Getir in zes landen actief zijn, waardoor de flitsbezorger zich niet alleen positioneert als de pionier van razendsnelle boodschappenbezorging, maar ook als hét referentiemerk binnen de branche.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing