Geld verdienen met Bitcoin?

13-11-2020 (10:56) - Economisch

Je bent vast en zeker de term bitcoin tegengekomen op het internet. Na het enorme succes in 2017 kwam de munt in rustiger vaarwater terecht. Sinds de corona tijd is de bitcoin koorts weer sterk toegenomen. Wat houdt deze cryptovaluta precies in en hoe kan je geld verdienen met bitcoin?
 
Bitcoin is een digitale valuta waarmee betalingen worden verricht via blockchain technologie. Naast cryptocurrency exchanges, kan je bitcoin kopen via brokers en handelsrobots. Door het hoge risico, verdien je je geld met bitcoin door realistische, voorzichtige en doelgerichte beslissingen te nemen met divers karakter.
Dit artikel begint met een korte samenvatting wat bitcoins zijn en de daaraan gekoppelde blockchain technologie. Vervolgens leggen we uit waar je bitcoins op een veilige manier kan aanschaffen en hoe je geld verdient door het volgen van vijf tips.
 

Wat zijn Bitcoins?

Bitcoin is een digitale valuta waarmee betalingen worden verricht op het internet. Deze decentrale digitale munt werkt binnen een netwerk van peer-to-peer transacties en wordt in beperkte omloop uitgegeven. Deze digitale schaarste is specifiek gecreëerd door de ontwerper van bitcoin, Satoshi, om te voorkomen dat inflatie een daling in muntwaarde tot gevolg heeft.
 
Transacties zijn verifieerbaar door middel van cryptografie en worden opgeslagen in blockchain technologie. Blockchain is een ‘open’ technologie die 1-op-1 handelen, zonder de tussenkomst van partijen, mogelijk maakt.
 

Hoe verdien je geld met Bitcoin?

Voordat je überhaupt geld kan verdienen met bitcoin, moet je weten waar je het op een veilige manier kan aanschaffen, verhandelen en bewaren.
 

Waar koop je Bitcoins

Allereerst kan je bitcoin kopen op de ruilbeurs, in het Engels exchange. Cryptocurrency exchanges zijn online platformen waar je je cryptomunten kan verhandelen of omruilen met andere cryptomunten. Daarnaast heeft PayPal aangeven dat vanaf midden 2021 wereldwijd cryptobetalingen mogelijk zijn voor klanten.
 
Brokers zijn tussenpartijen die cryptocurrencies in grote hoeveelheden inslaan en dan doorverkopen. Het voordeel van brokers is dat het verkoopproces meestal snel is en je vaak via iDeal kan betalen. Het nadeel is dat het vaak duurder is dan (een exchange) (op een ruilbeurs) en dat voorraden meestal beperkt zijn.
 
Bitcoin kan je ook via Handelsrobots, zoals Bitcoin Code, verkrijgen die met het gebruik van algoritmen in razend tempo marktanalyses maken met als doel winstgevende investeringsresultaten te genereren.
 

5 tips om geld te verdienen met Bitcoin

Bitcoin blijft een volatiele investering. Prijzen schommelen enorm en het is belangrijk om je hier mentaal op voor te bereiden. Wees dus realistisch.
 
Stippel persoonlijke doelen voor jezelf uit en hou het liefst vast aan een lange termijnplanning.
Doe je huiswerk en zorg dat je genoeg voorkennis bezit voordat je aan bitcoin of cryptogeld begint.
Vanwege het hoge risico is het verstandig om een divers portfolio na te streven. Hierdoor verspreid je je risico en voorkom je dat je als investeerder afhankelijk bent van de prestatie van één munt.
Zorg ervoor dat je bitcoins op een veilige manier opslaat en beperk je tot geld dat je echt kunt missen.
 

Veilig?

Voorstanders van cryptocurrency zoals bitcoin benadrukken dat er risico’s zitten aan “gewone” valuta en aan beleggen in het algemeen. De voordelen van cryptocurrency liggen vooral in het universele en anonieme karakter, de veiligheid van cryptografie en in een snel en internationaal betaalsysteem.
Critici benadrukken de verhoogde kans op piramidespelen en het ontbreken van toezicht.
De Nederlandsche Bank ziet zowel kansen en risico’s in cryptocurrency. Naast het riskante karakter, zorgen gedekte cryptocurrencies voor snelle en goedkope buitenlandse betalingen.
 

Conclusie

Geld verdienen met bitcoin doe je niet zomaar en het is belangrijk dat je je goed verdiept voordat je hieraan begint. Daarnaast is het belangrijk om een voorzichtige en realistische lange termijnplanning aan te houden met een divers investeringsportfolio.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing