Gemeente Rotterdam en BMW tekenen 'memorandum of understanding'

14-09-2018 (14:42) - Economisch

BMW Group en de gemeente Rotterdam hebben een  Memorandum of Understanding getekend om de komende drie jaar samen te werken aan opgaven uit het klimaatakkoord van Parijs; ze geven antwoord op vragen die de energietransitie oproept, met concrete stappen en tastbare projecten. Rotterdam is hiermee de eerste stad buiten Duitsland waar een dergelijke transitieproeftuin wordt gestart.

 
 
BMW Group en gemeente Rotterdam demonstreerden een dag na de ondertekening van de MOU het eerste, concrete project aan pers en stakeholders tijdens de BMW Group Visionary Mobility Experience: ‘Electric City Drive’. Dit pilotproject is opgezet om elektrisch rijden in het centrum van de stad met een PHEV stimuleren – zie ook deze video. De zogeheten Plug-in Hybrid Electric Vehicles (PHEV’s) hebben zowel een verbrandingsmotor als elektromotor in combinatie met een batterij waarmee de auto een bepaalde afstand elektrisch kan afleggen. Ook kan een PHEV net als volledig elektrische voertuigen opladen via een laadstation. Indien de bestuurder elektrisch rijdt en oplaadt, draagt ook de PHEV bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en het reduceren van de CO2-uitstoot in de binnenstad.
 

Electric City Drive

Arno Bonte, wethouder Duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie deelt deze visie: “Het is bijzonder waardevol om expertise en technologie te bundelen. Zo kunnen we  concrete stappen  maken die ook voor andere steden in onze regio interessant kunnen zijn. Via onze internationale netwerken kunnen we ook steden over de hele wereld vooruithelpen.” Het eerste project, Electric City Drive, is al vlak voor de ondertekening van de overeenkomst bekendgemaakt. Bonte: “Ik vind het belangrijk om vaart te maken, deze snelle start is heel welkom. Ik verwacht snel nieuwe projecten te kunnen aankondigen.”
 
De pilot behelst een gebied binnen Rotterdam en eigenaren van een BMW of MINI PHEV-model die wonen en/of werken in en rond Rotterdam en zich daarom vaak in de stad begeven.  Zij kunnen zich aanmelden via rotterdam.nl/electric-city-drive. De centrale vraag in dit onderzoek: hoe worden bestuurders gestimuleerd om de volledig elektrische modus van hun PHEV te gebruiken en voldoende op te laden binnen een speciaal geografisch afgebakend gebied in de stad, aangeduid als het ‘Electric City Drive-gebied’? 
 
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing