Gemeenten en ziekenhuizen populaire werkgevers

28-08-2019 (15:01) - Economisch

Wie is de meest favoriete werkgever per provincie? Dat verschilt nogal, blijkt uit onderzoek van Intelligence Group onder ruim 40.000 respondenten tussen 2017 en 2019. Zo is in Noord-Holland KLM het populairst om voor te werken en in Drenthe staat Gemeente Assen op de eerste plek.
 
 In de top 10 van favoriete werkgevers per provincie staan vooral lokale werkgevers die in die regio zijn gevestigd. Shell is vooral populair in het westen van Nederland, terwijl zowel het Rijk en de politie in bijna alle provincies worden gezien als een van de populairste werkgevers. De politie staat zelfs in drie provincies op nummer één: in Friesland, Overijssel en Utrecht.  

Opvallend is dat in de top veel ziekenhuizen en zorginstellingen worden genoemd. In Groningen en Friesland staan er zelfs twee ziekenhuizen in de top 3 en in Zeeland staat de zorginstelling SVRZ (Stichting Voor Regionale Zorgverlening) voor kwetsbare ouderen op nummer 1. Dit is een goed teken voor ziekenhuizen en zorginstellingen voor wie het lastig is om voldoende personeel te vinden. Ondanks de hoge werkdruk binnen de sector worden ze wel gezien als een aantrekkelijke werkgever in de regio. Mooie voorbeelden zijn: het UMCG in Groningen, het Radboud UMC in Nijmegen, het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes en het Isala ziekenhuis met locaties in Zwolle, Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde.  

Ook gemeenten worden veel genoemd als favoriete werkgever. Twee keer staan gemeenten op nummer 1, namelijk gemeente Assen in Drenthe en gemeente Almere in Flevoland. In Drenthe staan er zelfs drie gemeenten in de top drie, waaronder gemeente Emmen en opvallend genoeg de gemeente Groningen, toch buiten de provincie Drenthe. 
 
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing