Groep betrokken burgers start campagne voor minderheidsbelang in HEMA

Groep betrokken burgers start campagne voor minderheidsbelang in HEMA

07-09-2020 (10:26) - Economisch

Een groep betrokken burgers doet een nieuwe poging om een belang te krijgen in warenhuisketen Hema. Het Enige Nederlandse Alternatief (Hena) wil daarvoor miljoenen euro's ophalen bij particuliere en professionele beleggers via de alternatieve beurs Nxchange. Hena start vandaag een fondsenwervingscampagne en mikt op mensen en instellingen die de winkelketen een warm hart toedragen. Deelnemen kan vanaf €10.
 
Deze zomer bracht het burgerinitiatief al een bod uit op heel Hema. Toen werden ze uit het verkoopproces gezet, omdat er op het moment van de bieding geen geld was.
 
De oprichters, onder wie Eerste Kamerlid Mei Li Vos (PvdA), willen zich nu aansluiten bij een van de twee overgebleven bieders. Het idee is dat Hena een minderheidsbelang neemt. 'We willen voorkomen dat Hema weer in handen komt van de volgende liefdeloze investeerder die er alleen maar geld uit wil halen', zegt Vos, die benadrukt op persoonlijke titel te handelen. 'De belangen van de werknemers en de klanten moeten weer voorop komen.' 
 
Er zijn op dit moment nog twee bieders in de race voor Hema: de Britse investeerder Alteri en een coalitie rond de Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom. Aan de zijde van Parcom doen voormalig Hema-eigenaar Marcel Boekhoorn en Jumbo-familie Van Eerd mee.

 


FD.nl

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing