Groot deel Nederlanders gelukkig van online shoppen

20-03-2018 (15:06) - Economisch

Het is vandaag de internationale dag van het Geluk, maar waar worden we precies blij van als we online aankopen doen? Dat we het fijn vinden is duidelijk, Multiscope deed in opdracht van Trusted Shops onder duizend consumenten onderzoek naar de verschillende aspecten. 


Nederlanders worden vooral gelukkig van online winkelen omdat het vaak goedkoper is dan in de winkel. Maar liefst 38 procent geeft aan dat dit ze vooral gelukkig maakt bij online aankopen. Wat consumenten ook fijn vinden is dat ze de deur niet uithoeven, geeft 29 procent aan. De top drie wordt afgesloten met het prettige feit (vindt 28 procent van de ondervraagden) als de bezorging bovendien, hoe kan het ook anders, gratis is.

 

mannen en vrouwen

Er zijn belangrijke verschillen tussen mannen en vrouwen als het gaat om geluk en online shoppen. Mannen worden erg gelukkig van zomaar geld uitgeven, blijkt. Maar liefst 79 procent geeft dat aan. Vrouwen worden hier veel minder gelukkig van, 21 procent geeft aan dat fijn te vinden. Mannen willen ook graag veel verschillende betaalopties, voor vrouwen is dat veel minder belangrijk (76 tegenover 24 procent). 


Verschillen zijn er ook te zien als het gaat om aspecten als het bestelproces in het algemeen en het bestellen zelf en uitpakken van de bestelling. Vrouwen vinden het prettig om online winkelmandjes te vullen en het bestelde pakket bij aankomst uit te pakken (respectievelijk 73 procent en 27 procent). Mannen houden van vooral van het bestelproces in het algemeen. 

 

aanbevelingen

Trusted Shops, dat ondermeer een keurmerk uitgeeft voor e-commerce, geeft aan dat het belangrijk is om de online shopper gelukkig te houden. Zoals ook uit het onderzoek blijkt zijn concurrende prijzen belangrijk en ook gratis verzending en retourmogelijkheden. Hoe gelukkiger de online shopper is bij het doen van de aankoop, hoe groter de kans dat hij of zij terugkeert naar dezelfde webshop. 


Bureaus

Media

Marketing