Handel en zorg het hardst op zoek naar personeel

23-11-2017 (11:35) - Economisch

De werkloosheid daalt en de werkgelegenheid stijgt, een goede ontwikkeling in ons land. Het aantal banen is hard gegroeid in 2017, het aantal vacatures is voor het vierde jaar op rij gestegen. Met name in de handel en in de zorg is de vraag naar nieuw personeel groot.
 

zorg zorgwekkend

Indeed onderzocht de trends in vacatureland. Hierbij werd duidelijk dat er veel (72%) minder wordt gezocht op vacatures van verpleegkundigen. Een zorgwekkende trend, aangezien de zorg juist veel nieuw personeel nodig heeft. Juist dit gebrek aan personeel zorgt voor hoge werkdruk, waardoor het vak minder populair wordt. Het lijkt dan ook steeds belangrijker te worden deze vicieuze cirkel te doorbreken. 
 

Hudson's Bay

Er zijn ook positieve ontwikkelingen aan het licht gekomen in het onderzoek. Zo is te zien dat de opening van Hudson’s Bay in Nederland flink wat banen creëerde. In maart kwamen er 1800 vacatures vrij, nadat in december 2016 al de wens was uitgesproken om 2500 werknemers aan te nemen. Niet gek dat er dit jaar veel werd gezocht naar vacatures van het warenhuis. 
 

overige trends

Andere opvallende trends: de zoektocht naar vacatures voor vijftigplussers nam met maar liefst 644,2 procent toe, in de provincie Drenthe (282,5%) en Zeeland (445,3%) zijn flink meer zoekopdrachten gedaan en er werd verdacht veel gezocht naar vacatures van meubelstoffeerders (+245%).
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing