HEMA opent eerste winkels in Oostenrijk

04-12-2017 (11:09) - Economisch

HEMA opent in het voorjaar van 2018 twee winkels in het centrum van Wenen, Oostenrijk. Voor volgend jaar staan er verdere winkelopeningen in Wenen gepland.

 
Door het succes van de Duitse winkels in de grote steden Keulen en Frankfurt zijn de nieuwe winkels in de hoofdstad van Oostenrijk een logische volgende stap voor HEMA in haar internationale expansie. Hierbij zal HEMA zich in eerste instantie richten op Wenen, maar de winkelketen onderzoekt ook al de mogelijkheden voor vestigingen in enkele andere grote steden in Oostenrijk. 


Verdere expansie in Europa

De expansie in de andere landen waarin HEMA actief is gaat daarbij onverminderd door. Voor 2018 verwacht de winkelketen circa 35 nieuwe winkels internationaal te openen. Recentelijk opende HEMA een flagship store op Tottenham Court Road aan het einde van Oxford Street in het centrum van Londen. Ook in Duitsland blijken de openingen in Keulen en recentelijk Frankfurt zeer succesvol en zal HEMA begin volgend jaar ook winkels openen in onder meer Stuttgart en een aantal andere grote Duitse steden. Ook in Spanje en het Verenigd Koninkrijk worden mogelijke openingen in andere steden dan Barcelona, Madrid en Londen onderzocht. 


HEMA internationaal goed ontvangen

HEMA wordt volgens het concern internationaal zeer goed ontvangen. Klanten waarderen het kleurrijke en positieve design, de goede kwaliteit en de betaalbaarheid van de HEMA producten. Huishoudelijke producten is de meest populaire categorie in de internationale winkels. De oer-Hollandse producten als stroopwafels en ontbijtkoek, maar ook seizoensproducten als chocoladeletters en kruidnoten zijn daarnaast een belangrijke reden voor haar internationale klanten om weer naar HEMA terug te komen. HEMA’s internationale klanten zijn relatief jong (meer dan 50% is jonger dan 34 jaar) en volgen HEMA op social media. HEMA heeft bijvoorbeeld in Frankrijk bijna vier keer meer volgers op Instagram dan Carrefour.

 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing