HEMA topman luidt noodklok

01-04-2020 (13:55) - Economisch

De vergaande maatregelen die het kabinet neemt om bedrijven overeind te houden, lijken niet voldoende voor de warenhuisketen HEMA. In een brief voorspelt HEMA-ceo Tjeerd Jegen dat ‘het voortbestaan van de onderneming’ in gevaar komt.
 
In de brief, waar op het Het Financieele Dagblad als eerste beslag wist te leggen, schrijft Jegen: ‘Als gevolg van de winkelsluitingen in de ons omliggende landen valt te voorzien dat bij het aanhouden van de huidige omzetdaling binnen afzienbare periode het voortbestaan van onze onderneming in gevaar komt.’ In Nederland zijn de ruim vijfhonderd filialen van HEMA nog open, al is de omzet met ongeveer een derde gekelderd. De meer dan tweehonderd vestigingen die HEMA in onder meer Spanje, Duitsland, België en Dubai telt, zijn vrijwel allemaal gesloten.


huurprijs halveren

HEMA probeert een rampscenario te voorkomen door overal waar mogelijk in de kosten te snijden. Verbouwingsplannen zijn opgeschort, betaling van periodieke loonsverhogingen uitgesteld, en reisvergoedingen geschrapt. Aan de verhuurders van de winkelpanden heeft Jegen moeten meedelen dat in april en mei niet meer dan de helft van de huur kan worden betaald. Over een paar weken wacht HEMA een nieuwe horde als bijna tien miljoen euro aan rente moet worden betaald. 


Faillisementdossier.nl

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing