Het is gedaan met de flexibele teamplayer

12-10-2017 (12:05) - Economisch

Het is wonderbaarlijk hoeveel bedrijven op zoek zijn naar flexibele teamplayers die geen 9-tot-5-mentaliteit, maar hands-on-mentaliteit hebben. Ondernemer Manus Aa is er klaar mee en gaat vacatureteksten aanpakken.
 

holle teksten

Aa lanceert vandaag Spielwork, naar eigen zeggen het eerlijkste job-board van Nederland. Het platform maakt vacatureteksten waarin de holle dertien in een dozijn teksten achterwege worden gelaten en daarvoor in de plaats vertelt wat een baan echt inhoudt. Het uiteindelijke doel is om bedrijven aan werknemers te koppelen die beter bij het bedrijf passen. 
 

99% hetzelfde

Slecht nieuws voor de flexibele teamplayer dus, maar goed nieuws voor de werkzoekende die wil weten wat een baan daadwerkelijk inhoudt. Aa: ‘Het viel me op dat vrijwel elke vacature er hetzelfde uitzag: generieke verkoop?teksten en bullet-points met taken en vereisten. ‘We zijn een jong, dynamisch bedrijf op zoek naar een hands-on teamplayer zonder 9 tot 5 mentaliteit.’ Oké, dacht ik, maar wat houdt die functie nou eigenlijk in? Wat doe je op een dag? Wat zijn de leuke dagen? Wat de mindere? En wat ga ik verdienen? 99 procent van de vacatureteksten geeft hier geen antwoord op’
 

resultaten

Spielwork heeft inmiddels al bedrijven als KPN, Nespresso, TNT,? Nuon, Van Lanschot? Kempen en Vopak weten te overtuigen van het feit dat dit anders kan. 
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing