ID&T spant kort geding aan tegen overheid vanwege nieuwe maatregelen

ID&T spant kort geding aan tegen overheid vanwege nieuwe maatregelen

11-07-2021 (19:06) - Economisch

Festivalorganisatie ID&T bekend van onder andere Mysteryland, Milkshake, Decibel Outdoor en Vunzige Deuntjes Festival gaat een kort geding aanspannen tegen de overheid als reactie op de nieuwe Corona maatregelen.
 
De organisatie ziet het besluit dat de overheid heeft genomen als disproportioneel en zal maandag een concept dagvaarding bij de rechtbank indienen. In de Fieldlab evenementen waaraan zij de afgelopen maanden hebben meegewerkt, is bewezen dat het organiseren van evenementen veilig mogelijk is zonder 1,5 meter afstand.
 
“Het is onze expertise evenementen goed en veilig te organiseren en we weten dat ons publiek de discipline heeft. Wij zijn nu de goeden die onder de kwaden lijden en het lijkt erop dat de overheid vakanties verkiest over festivals. Je kunt niet op een cruciaal moment als deze met reces gaan en de branche laten bungelen. Jongeren worden met deze maatregelen onevenredig hard geraakt. Het maatschappelijk belang van onze industrie is enorm", aldus Ritty van Straalen, CEO van ID&T. 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing