Incentro houdt ook in Coronajaar 2020 groei vast

Incentro houdt ook in Coronajaar 2020 groei vast

20-01-2021 (13:23) - Economisch

Voor het vijftiende jaar op rij rapporteert Incentro groei. De voorlopige cijfers laten zien dat in 2020 de omzet uitkwam op bijna 57 miljoen euro, een groei van 8,8% ten opzichte van 2019. Het verwachte resultaat komt uit op 6,9 miljoen euro voor belastingen.
 
Stef Lagomatis, Board Member Incentro: “We presenteren wederom mooie voorlopige cijfers, dat doen we al vele jaren op rij. Met name omdat in 2020 de coronapandemie zo’n grote stempel heeft gedrukt op onze bedrijfsvoering, zijn we uitzonderlijk trots op de resultaten die we nu kunnen presenteren.”
 
Digitalisering staat, mede door corona, hoog op de agenda van organisaties. Incentro helpt klanten succesvol te veranderen en winnaar te zijn in de digitale wereld. Als full-service digitale dienstverlener met juist daar de kerncompetenties groeit Incentro krachtig door.
 

Impact coronapandemie

Incentro heeft vanaf maart 2020 te maken gehad met de impact van de coronapandemie op haar business. Lagomatis: “We zijn direct begonnen met een scenarioplanning nadat duidelijk werd dat sommige klanten hard geraakt zouden worden door de pandemie. Aan de hand van deze planning konden we sturen op de nieuwe realiteit die ontstond. We zagen dat klanten in bijvoorbeeld de branches travel/leisure en retail het moeilijk zouden krijgen. In de loop van de maanden die volgden is gebleken dat dit klopte en dat heeft onze omzet enkele miljoenen euro’s gedrukt in 2020. Daar staat tegenover dat andere klanten juist profiteerden van de pandemie. Denk aan klanten in de logistieke sector en die een e-commerce activiteit exploiteren. Wij hebben deze klanten kunnen helpen om hun digitale groei versneld vorm te geven, en daar is het gelukt de omzet te laten groeien. Het resultaat van beide ontwikkelingen is dat wij het jaar 2020 afsluiten met een omzet- en resultaat groei die ons, in het licht van de geschetste omstandigheden, uitzonderlijk trots maakt.”
 

Krachtige Partnerships

Het succes van Incentro is mede bepaald door de hechte samenwerking die de digitale dienstverlener heeft met een aantal  softwarepartners. Zo werkt Incentro internationaal veel samen met Google in het leveren en laten renderen van het Google Cloud Platform (GCP). Andere leveranciers waarmee de digitale dienstverlener partnert zijn onder andere Alfresco, UiPath, Commercetools, OutSystems en Mendix. Lagomatis vervolgt: “Het inzetten van deze platformen in IT-oplossingen betekent dat we heel snel resultaat kunnen leveren en de gewenste verandering kunnen doorvoeren.”
 

Vooruitblik 2021

De trend naar digitaliseren zet onverminderd sterk door. De technologie van de partners van Incentro zijn een belangrijk onderdeel van de digitale oplossingen die Incentro haar klanten biedt. Speerpunt in dit portfolio van partnerships is Google.
 
In 2021 richt Incentro haar pijlen nog meer op het helpen van klanten met hun migratie naar, en het effectief inzetten van, het Google Cloud Platform (GCP). Klanten profiteren zo van de efficiëntie, de innovatie en de duurzaamheid die dit public cloud platform biedt. Incentro brengt, als grootste GCP-partner van Google in de Benelux, een enorme rijkdom aan kennis en ervaring met GCP. Voor de klant betekent dit dat hun strategische digitaliseringsprogramma in de meest kundige handen ligt.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing