International Bike Group neemt afscheid van Gazelle

09-09-2019 (10:47) - Economisch

International Bike Group (IBG), moederbedrijf van fietsenwinkel.nl (Benelux) en hellorider (Scandinavië), neemt vanaf 1 januari 2020 afscheid van fietsenmaker Gazelle. Vanaf volgend jaar zal dochterbedrijf fietsenwinkel.nl geen Gazelle fietsen meer leveren aan klanten. Ze blijven bestaande klanten die al een Gazelle fiets bij het bedrijf hebben gekocht, of nog dit jaar zullen aanschaffen, wel gewoon bedienen met reparatie, onderhoud en garantie.
 
Het besluit volgt op de gesprekken over een nieuw samenwerkingscontract die begin dit jaar werden ingezet. Deze week kwam IBG in een patstelling terecht. Topman Davy Louwers zegt dat de onafhankelijkheid van het bedrijf in het geding was en het zich niet wil laten leiden door de levervoorwaarden en het verdienmodel waar dealers zich aan moeten onderwerpen. “Gazelle is een merk met een rijke historie dat onder de juiste voorwaarden goed op ons platform zou passen. Daarom houden we voor de toekomst de deur voor Gazelle open, maar alleen als het bedrijf openstaat voor een duurzaam samenwerkingsverband waarin het belang van de gezamenlijke klant voorop staat en dat voor beide bedrijven kan leiden tot een gezond verdienmodel.”

 

Eerder deze week ging LeasePlan Nederland een samenwerking aan met IBG. Het bedrijf wil samen met IBG inspelen op de enorme vraag naar e-bikes die in het woon-werk verkeer segment op gang komt zodra de gunstige fiscale maatregelen volgend jaar van kracht zijn. Gazelle zet op haar beurt, samen met ‘lease-a-bike’ (beide onderdeel van PON) eveneens sterk in op de leasemarkt.
 
IBG anticipeerde afgelopen maanden op het mogelijk afketsen van de contractonderhandeling met Gazelle. Tussentijds sloot het langetermijncontracten met premium e-bike merken als Stromer, BMC en het geavanceerde Deense e-cargo merk Butchers & Bicycles. Daarnaast investeert het in en verdiept het de duurzame samenwerking met leveranciers zoals Cortina en Cube. Verder vinden er momenteel gesprekken plaats met een aantal andere potentiële leveranciers van A-merk e-bikes.
 
Eerder al kwam een einde aan de samenwerking tussen IBG en met Accell (onder meer Batavus en Sparta).
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing