Intertoys in Britse handen

12-10-2017 (10:07) - Economisch

Blokker Holding verkoopt speelgoedketen Intertoys aan het Britse Alteri investors. Het is nog niet bekend hoeveel geld er gemoeid is bij de transactie waarmee ook alle winkels van Bart Smit en Toys XL in Britse handen komen. 
 

herziene strategie

Op 16 mei 2017 werd er een herziene strategie gepresenteerd door Blokker Holding, waarbij de holding een volledige focus op Blokker aankondigde. De overname door Alteri past bij deze strategie. De Britse investeerder heeft ervaring met het transformeren en vernieuwen van retailbedrijven met als doel het behalen en behouden van een duurzaam concurrentievoordeel.
 

in goede handen

Deze insteek is voor Jeroen Visser, CFO Blokker Holding, een signaal dat Intertoys in goede handen is: ‘Alteri’s betrokkenheid en investeringen zullen Intertoys in staat stellen verder te bouwen aan het merk, de online mogelijkheden en het winkelnetwerk. Met de ondersteuning van Alteri kan Intertoys haar plannen met betrekking tot omnichannel, supply chain, winkelinnovatie en marketing versneld en effectief uitvoeren. Ik ben ervan overtuigd dat Intertoys haar positie als toonaangevende gespecialiseerde Nederlandse speelgoedketen verder zal uitbreiden en versterken.’
 

afronden

Om de transactie definitief af te kunnen ronden, moeten beide partijen nog toestemming krijgen van de relevante mededingingsautoriteiten. Blokker en Alteri hopen alles voor december 2017 af te ronden. 
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing