Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt ouders met contributie tijdens Corona-crisis

18-05-2020 (11:06) - Economisch

Sport en cultuur zijn belangrijk voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen. Dat mag niet wegvallen, vindt het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De organisatie roept gezinnen op om zich te melden voor wie het onmogelijk is geworden sportclubs en cultuurlessen te betalen als gevolg van de Corona-crisis. Het fonds betaalt de contributie of het lesgeld zodat kinderen ook nu mee kunnen blijven doen. Met de campagne ‘Mag ik straks ook weer meedoen?’ laat het fonds weten voor de gezinnen klaar te staan.
 
“Voor een rijk land als Nederland leven er al jaren veel te veel kinderen en jongeren in armere gezinnen. Nu veel bedrijven bezuinigen en omvallen, zal de werkloosheid en daarmee ook de armoede in ons land alleen maar toenemen. Kinderen mogen daar niet de dupe van worden en daarom roepen wij gezinnen op om zich bij ons te melden. We moeten sport en cultuur mogelijk blijven maken voor deze kinderen”, aldus directeur Monique Maks.
 
“De realiteit is dat kinderen en jongeren die wekelijks naar de voetbalclub, dansschool of judovereniging gingen, in het nieuwe seizoen langs de zijlijn staan omdat hun ouders de contributie of het lesgeld niet meer kunnen betalen. Dat kan en mag niet zo zijn. Daarom starten we deze campagne. Wij willen laten zien dat we er voor armere gezinnen zijn. Ook nu.”
 

‘Mag ik straks ook weer meedoen?’

Samen met haar ambassadeurs – Shanice van de Sanden, Sanne Hans (Miss Montreal), Marianne Vos, Erben Wennemars, Sanne Wevers en Brigitte Heitzer zijn verbonden aan het fonds – roept het Jeugdfonds Sport & Cultuur vanaf vandaag gezinnen op om zich te melden voor hulp. Het fonds betaalt dan de contributie of het lesgeld voor de kinderen en jongeren. Gezinnen kunnen via een intermediair zoals een leerkracht, buurtsportcoach of schuldhulpverlener een aanvraag doen.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing