Kabinet wil ongevraagde telefonische verkoop verbieden

08-10-2018 (10:38) - Economisch

Bedrijven of organisaties mogen consumenten voortaan alleen nog telefonisch benaderen als die daar expliciet toestemming voor hebben gegeven. Dat is een van de voorstellen die staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken doet in een nota om de positie van de consument beter te beschermen.
 

Keijzer schrijft dat de helft van de consumenten zich ergert aan ongevraagde telefoontjes van bedrijven en organisaties. Om die reden gaat ze ongevraagde telefonische verkoop verbieden. Alleen als een consument duidelijk heeft gemaakt er geen bezwaar tegen te hebben, mag die straks nog gebeld worden. Nu is er het bel-me-nietregister. Dat werkt precies andersom. Consumenten kunnen zich daar aanmelden om niet benaderd te worden door bedrijven en organisaties.
 
 
Keijzer denkt aan een 'opt-in systeem' waarbij mensen op websites kunnen aanvinken of ze gebeld willen worden of niet. "Misschien kan dat via een pop-up op een website of tijdens het bestellen van producten. Vergelijkbaar met het aangeven of je wel of niet een verkoopmail wil ontvangen. Mensen hebben daar ook ooit toestemming voor gegeven", aldus Keijzer.
 

De staatssecretaris benadrukt dat niemand een uitzonderingspositie krijgt in het nieuwe beleid, dus ook niet de goededoelenorganisaties.

NOS.nl

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing