Kickstart Cultuurfonds opent 1 februari aanvraagloket

Kickstart Cultuurfonds opent 1 februari aanvraagloket

19-01-2021 (16:22) - Economisch

Kickstart Cultuurfonds, waar het Prins Bernhard Cultuurfonds aan bijdraagt, gaat de culturele sector opnieuw ondersteunen. In 2021 doneert Kickstart Cultuurfonds circa 20 miljoen euro aan de cultuursector. Het aanvraagloket opent op 1 februari aanstaande.
 
'Ontzettend belangrijk dat het Kickstart Cultuurfonds een doorstart maakt. Dat heeft de culturele en creatieve sector in deze crisis keihard nodig. Zo kunnen voorstellingen, exposities en concerten zich goed voorbereiden op de anderhalve-meter, zodat publiek veilig kan genieten van al dat moois dat onze creatieve talenten te bieden hebben', laat Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, weten.
 
Cultuurfonds, VSBfonds en de VandenEnde Foundation, werken samen met een groep private cultuurfondsen en het ministerie van OCW, om snel financiële ondersteuning te bieden aan culturele instellingen die door de coronamaatregelen in zwaar weer terecht waren gekomen. Theaters, musea, muziekpodia en producenten van professionele podiumproducties kregen in 20202 geld van Kickstart Cultuurfonds voor aanpassingen aan de anderhalve-meter-samenleving. Zodat ze nieuwe producties konden opstarten of aanpassen en publiek coronaproof konden blijven ontvangen. In totaal werd er 16 miljoen euro uitgekeerd.
 
'Met het Kickstart Cultuurfonds hebben we in vier maanden tijd in heel Nederland noodhulp aan de culturele sector kunnen financieren. Een tweede ronde in 2021 is helaas nodig, we waarderen het enorm dat de minister het belang en de kwaliteit van dit unieke samenwerkingsverband tussen de particuliere cultuurfondsen met woord en daad erkent en financieel steunt. We gaan weer met dezelfde zorgvuldigheid en snelheid een gezamenlijk loket openen om de culturele sector te helpen.', aldus Joop van den Ende.
 

Ook voor livestreams van voorstellingen en tentoonstellingen

Theaters, musea, muziekpodia en producenten van professionele podiumkunsten kunnen weer aanvragen indienen bij Kickstart Cultuurfonds, in verschillende fases, vanaf 1 februari. En deze keer ook voor livestreams van voorstellingen en tentoonstellingen. Kijk nu op www.kickstartcultuurfonds.nl voor de criteria en indiendata van 2021.
 

Fotocredits:
Nathan Reinds. Koninklijk Theater Carré ontving in 2020 een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds om de zaal coronaproof in te richten.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing