Kledingmarktplaats Vinted neemt Nederlandse United Wardrobe over

27-10-2020 (09:37) - Economisch

Vinted, een van de grootste Europese online C2C-marktplaatsen voor tweedehands artikelen, neemt het Nederlandse platform United Wardrobe over. United Wardrobe wordt geïntegreerd in de Vinted business en blijft gevestigd in Utrecht. United Wardrobe's CEO Sjuul Berden, COO Maud Behaghel en CTO Thijs Slijkhuis nemen een leidende rol aan en gaan zich focussen op het versnellen van de uitbreiding naar nieuwe markten.
 
Door de overname is het mogelijk om sneller uit te breiden naar nieuwe markten en om de internationale marktpositie te vergroten, laat Vinted weten. Met een gezamenlijke community van 34 miljoen kopers en verkopers in 11 Europese landen, delen Vinted en United Wardrobe de visie om tweedehands mode wereldwijd de eerste keuze te maken, en wordt verantwoorde fashion en de circulaire economie aangemoedigd.
 
De twee platformen worden vanaf deze week geleidelijk aan geïntegreerd. Ook worden United Wardrobe-leden in Nederland en België geleidelijk aan gevraagd hun items, reviews, favorieten en volgers over te zetten naar Vinted via een zogenoemde one-click migratie feature, beschikbaar via de United Wardrobe-app en -website. De United Wardrobe-leden kunnen dan kopen en verkopen in Nederland, Frankrijk, Spanje, België en Luxemburg. Daarnaast kunnen ze nu hun artikelen verkopen zonder dat ze hier verkoopkosten voor hoeven te betalen. Ook profiteren ze van geïntegreerde betaalsystemen en gunstige verzendopties.
 
Vinted werd in 2008 opgericht in Vilnius, Litouwen en is actief in 12 markten: Spanje, Frankrijk, Luxemburg, België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Litouwen, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In 2019 trad Vinted toe op de Nederlandse markt, en sindsdien groeide de Nederlandse community uit tot meer dan 1 miljoen leden. United Wardrobe werd in 2014 opgericht door drie Nederlandse studenten van de Universiteit Wageningen, en is vanuit Nederland uitgebreid naar België, Frankrijk en Duitsland. In de laatste vijf jaar is het aantal geregistreerde leden uitgegroeid tot meer dan 4 miljoen.
 
Thomas Plantenga, CEO van Vinted: ‘We kennen het United Wardrobe-team nu al enige tijd en we hebben enorm veel respect voor hun indrukwekkende groeitraject, passie en ondernemersgeest. We delen dezelfde ethos en missie: van tweedehands fashion wereldwijd de eerste keuze maken. Vinted en United Wardrobe kunnen samen sneller groeien, het expansietempo naar nieuwe markten verdubbelen en onze Europese community een uniek product leveren. Nederland heeft een sterke en actieve community met tweedehandsmode-liefhebbers en we zijn blij dat wij onze aanwezigheid in deze markt kunnen versterken.’

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing