KNVB en VICE Sports brengen onderbelichte voetbalverhalen

11-12-2018 (09:33) - Economisch

KNVB en VICE Sports gaan een samenwerking aan, waarbij ze online de wat meer onderbelichte voetbalverhalen willen laten zien om jonge mensen te inspireren. Met video en geschreven content worden de bijzondere facetten van de grootste sport in Nederland belicht. Hiervoor worden het amateurvoetbal, enkele nationale teams en ook (jeugd)internationals gevolgd.


'Behalve het bereiken van jongeren, vinden we het ook belangrijk dat er naast aandacht voor profvoetbal ook aandacht voor het amateurvoetbal is. Daarom is VICE Sports met hun doelgroep en manier van verhalen vertellen een uitstekende partij voor ons. Gezamenlijk willen we ook de minder belichte maar zeer inspirerende aspecten van het voetbal en de voetbalcultuur laten zien', zegt Stefan Agus, Coördinator Marketingcommunicatie en Content bij de KNVB.


'Bij VICE Sports richten we ons op sportcultuur vanuit het perspectief van jonge mensen. Zo vertellen we verhalen van bijvoorbeeld fanatieke supporters op voetbaltribunes, kantines in het amateurvoetbal en jonge voetbalavonturiers. De enorme kennis en het netwerk van de KNVB geven ons nog meer inzichten en toegang tot de voetbalcultuur, waardoor we nog mooiere verhalen rondom deze thema’s kunnen brengen', aldus Sam van Raalte, editor VICE Sports. 


Bureaus

Media

Marketing