Kopers gezocht voor Belgische winkels McGregor en Gaastra

20-03-2017 (15:46) - Economisch

Modehuis McGregor Fashion Group België gaat haar retailactiviteiten in België herstructureren. De rechtbank gaf groen licht aan de verzoekschriften tot gerechtelijke reorganisatie die door de winkelketens McGregor en Gaastra werden neergelegd. Het modehuis krijgt hiermee 'ademruimte' om een doorstart van de winkelketens McGregor en Gaastra mogelijk te maken. 


McGregor Fashion Group België heeft twintig winkels en drie outletstores onder de merken McGregor en Gaastra. De omzet van de winkels staat al enige tijd onder druk. Dat heeft vooral te maken met het veranderende consumentengedrag, steeds meer klanten doen hun aankopen online. In tegenstelling tot retail zitten de online aankopen bij Gaastra en McGregor sterk in de lift: de online omzet is het afgelopen half jaar juist met 24 procent gestegen. 

maatregelen
In België nam het modehuis al eerdere belangrijke herstructureringsmaatregelen waarbij een aantal winkels werd gesloten, maar om de toekomst van de onderneming veilig te stellen is een ingrijpendere reorganisatie nodig.  

koper zoeken
De Rechtbank van Koophandel heeft een gerechtsmandataris aangesteld die de komende weken kandidaat-kopers gaat zoeken voor de Belgische winkels. Tijdens de gerechtelijke reorganisatie, die alleen betrekking heeft op de fysieke verkooplocaties, zullen de winkels openblijven. In Nederland maakte het modehuis afgelopen zomer een succesvolle doorstart.  

'Wij hopen op een doorstart voor een zo groot mogelijk aantal personeelsleden en winkels', stelt de Belgische CEO Kris Van de Mierop. 'Wij zullen dan ook samen met de gerechtsmandataris alles in het werk stellen om geschikte kandidaat-kopers te zoeken. We informeren eveneens bij onze huidige moedervennootschap omtrent de overname van bepaalde activiteiten. Wij geloven in de toekomst van onze fysieke winkels. De consument wordt steeds veeleisender, maar het is aan ons om daar op in te spelen door de inzet van moderne technologieën en het verhogen van de shopbeleving.'


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing