KPN negeert advies OR en wil merk XS4ALL toch opheffen

19-09-2019 (09:47) - Economisch

De directie van XS4ALL houdt toch vast aan het plan om XS4All samen te voegen met KPN en het merk XS4ALL op te heffen. Dat heeft de directeur donderdag aan de ondernemingsraad en de medewerkers laten weten. Hiermee negeert het management van XS44All het negatieve advies van de ondernemingsraad op het plan. De ondernemingsraad laat weten dat KPN met dit besluit 'afkoerst op een confrontatie'.


De ondernemingsraad (OR)  stuurde op 31 augustus een ruim 60 pagina’s tellend negatief advies aan de directie. Hierin werden alle punten uit de adviesaanvraag afgewezen. Volgens de OR en de door de OR ingeschakelde onafhankelijke financiële experts is er een reële mogelijkheid dat de integratie van XS4ALL in KPN negatief uit zal vallen. Ook medewerkers en klanten hebben zich uitgesproken tegen de mogelijke integratie.

Het management van XS4All is verplicht om een maand te wachten met de uitvoering van zijn besluit. Indeze periode kan de OR beslissen of het in beroep gaat. 'We zullen de argumenten van de bestuurder tot ons nemen en bepalen wat onze vervolgstappen zullen zijn. Op dit moment sluiten we niets uit', laat een woordvoerder van de opndernemingsraad weten. 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing