Limburgse startup Cleany.Works haalt een miljoen aan startkapitaal op

Limburgse startup Cleany.Works haalt een miljoen aan startkapitaal op

23-11-2020 (12:56) - Economisch

Cleany.Works is het nieuwste online bemiddelingsplatform dat de traditionele hotelkamer schoonmaak revolutionair verandert. Het platform richt zich op het koppelen van studenten en freelancers (“Cleanies”) die willen bijverdienen, en op hotels die hun kamerschoonmaak flexibeler willen uitbesteden.
 
De Limburgse startup, opgericht door conceptontwikkelaar Valette Ventures (Maastricht) en softwareontwikkelaar Mediatastisch (Echt), heeft een investering van een miljoen euro aan startkapitaal opgehaald. “De traditionele schoonmaakcontracten zijn niet meer van deze tijd, ze zijn te duur en inflexibel. In de huidige coronatijd wordt dit hard gevoeld door ondernemers. Cleany.Works breekt het traditionele model volledig open waardoor hoteleigenaren stukken minder betalen”, aldus Dennie Frits, voormalig eigenaar van Saillant Hotel Collection en één van de initiatiefnemers.
 
De bezetting van aangemelde hotels wordt automatisch door het platform uitgelezen en gekoppeld aan de benodigde schoonmakers. Hierdoor is het organiseren van de schoonmaak volledig geautomatiseerd, wat veel tijd en geld bespaart. Ook de kwaliteitscontrole wordt op een slimme manier geautomatiseerd binnen het platform.
 
De afgelopen maanden is er een succesvolle pilot gedraaid in Maastricht en is het platform getest en geoptimaliseerd. Inmiddels staat alles gereed om de hotelmarkt te gaan veroveren en nieuwe hotels aan te sluiten bij het platform. 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing