Luxe industrie maakt grote groei door

27-11-2017 (09:39) - Economisch

De luxe-industrie zit volop in de lift: de totale ‘luxury omzet’ wereldwijd is op dit moment goed voor een jaarlijkse omzet van 224 miljard euro.Zo maken hotels een duidelijke verschuiving naar de luxe belevenis en geeft 18% van de consumenten aan minimaal één keer per week buitenshuis te dineren, net als elf jaar terug. Ook is de export van dure horloges uit Zwitserland flink gestegen, groeit de interesse naar waardevolle kunstwerken en zijn er dit jaar al ruim 1.000 huizen van meer dan een miljoen euro verkocht. 


Deze stijgende lijn zal merkbaar zijn op Masters of LXRY, de grootste premium luxebeurs van Europa die dit jaar van 7 t/m 11 december een pop-up luxestad bouwt in de RAI-Amsterdam. De groeiende vraag naar luxe auto’s, boten, vastgoed en exclusieve horloges betekent dit jaar voor Masters of LXRY een record aan wereldprimeurs van topmerken als onder meer Mercedes, Hästens, Porsche, BMW, Breguet en Rolex. Masters of LXRY brengt dit jaar dan ook de grootste editie uit haar geschiedenis naar Amsterdam met een beursoppervlakte van bijna 40.000 m2. Het event trekt in december naar verwachting circa 52.500 bezoekers uit binnen- en buitenland naar de RAI Amsterdam.   


Beursorganisator Yves Gijrath: “Dit jaar is de grootste beurs die wij in ons zestienjarig bestaan hebben neergezet. Wij zien duidelijke vergelijkingen met 2007. Het consumentenvertrouwen is ongekend groot, de cijfers uit de verschillende branches onderbouwen dit. De beurzen stijgen, de huizenprijzen stijgen, de investeringen stijgen. Ik hoop dat we wel geleerd hebben van het verleden. Groei is prima, maar wel graag gefaseerd en vooral realistisch blijven met z’n allen”.


Horloge industrie

Benno Leeser, CEO van Gassan Diamonds: 'De verkopen van horloges en juwelen ligt in 2017 10% hoger dan in 2016. Wij verwachten dat deze tendens zich doorzet in 2018. De exportcijfers van de horloge-industrie uit Zwitserland onderbouwen dit: voor het eerst in 21 maanden is de export van Zwitserse horloges op jaarbasis namelijk weer toegenomen.'


Kunsthandel

In de eerste helft van dit jaar heeft veilinghuis Christie’s voor 2,63 miljard euro aan kunst verkocht. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder een plus van 14%. Er worden dan ook steeds meer werken in de duurste klasse verkocht. Sander Bijl van BijlVanUrk beaamt dit: “Hollandse Oude Meesters blijven jaar in jaar uit in trek. Vooral in New York en Londen. De hele wereld blijft zich ‘druk maken’ over Hollands oude kunst, en zolang de kwaliteit en conditie goed is, blijven deze oude meesters continue veel opbrengen.”


Miljoenenhuizen

Over 2016 zijn er ruim 1380 huizen verkocht die 1 miljoen euro of meer kosten. Dit jaar zijn er tot augustus bijna 1.000 huizen van meer dan een miljoen verkocht. Als de verkopen dit jaar zo doorzetten, dan worden er dit jaar zelfs ruim 1.500 huizen verkocht van 1 miljoen euro of meer. Huizen met een vraagprijs boven de 2 miljoen euro doen het ook goed, daarvan zijn er vorig jaar 175 verkocht. Ook dat is meer dan in topjaar 2007. (Bron: NVM) 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing