Meer vaste banen, minder flexwerk

31-01-2019 (11:56) - Economisch

Het aantal mensen dat bij wisseling van baan een vast contract krijgt, is de afgelopen drie jaar gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van Intelligence Group. Bovendien is het aantal flexcontracten sterk gedaald. Wie wel een tijdelijk contract krijgt na een baanwisseling, verwacht uiteindelijk kans te maken op een vast dienstverband. 


De verschuiving van flex naar vast heeft zich vooral in het laatste twee jaar gemanifesteerd. Begin 2017 kreeg ruim tweederde van de mensen die een nieuwe of andere baan vonden in het begin een flexibel contract. Eind 2018 is dit gedaald tot 61 procent. Het aandeel vaste contracten is in diezelfde periode gestegen van 32 procent naar 39 procent. In de periode voor 2017 was het beeld vrij stabiel.


In de Randstad is het percentage van de baanwisselaars dat een vast contract krijgt hoger dan in de rest van Nederland. Grote verschillen zijn er bovendien te vinden tussen de verschillende beroepsgroepen. Zo krijgt in de beroepsgroep 'beleid en bestuur' 61 procent van de mensen die in een nieuwe baan starten, een vast contract. Tijdelijke contracten zijn vooral populair bij marketing, terwijl productiemedewerkers vooral als uitzendkracht aan de gang gaan.


kans op vast dienstverband

Interessant is verder om te zien welke beroepsgroepen de beste kans maken op een vast dienstverband. Van de ondervraagde IT'ers verwacht meer dan de helft dat het contract omgezet wordt in een vast dienstverband. Bij callcenter medewerkers is dit slechts 12 procent. Binnen P&O verwacht de grootste groep dat de baan zelfs ophoudt te bestaan. Veel van hun taken worden inmiddels geoutsourced. 


Lees hier het volledige onderzoek. 
 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing