Merendeel Nederlanders vreest toekomst lokale bedrijven en wil helpen

26-03-2020 (15:57) - Economisch

Het openbare leven ligt plat, we moeten allemaal zoveel mogelijk binnen blijven en dat heeft een groot effect op de economie. Veel mensen maken zich hier zorgen over. Zo vreest 90 procent van de Nederlanders dat het voortbestaan van lokale en kleinschalige bedrijven in gevaar komt. Dat blijkt uit cijfers afkomstig van het researchplatform THX van onderzoeksbureau MeMo².
 
Het mooie is dat een crisis en onzekere tijden ook leiden tot solidariteit. Maar liefst 86 procent van de Nederlanders wil lokale ondernemers graag helpen. 15 procent van de bevolking heeft zelfs al een lokale onderneming gesteund. De wil om ondernemers te helpen vertaalt zich onder meer in het kopen van een tegoedbon voor de lokale horeca (34 procent), aanschaffen van voedselpakketten die producten bevatten van lokale en kleinschalige ondernemers (60 procent) en het afhalen van eten (74 procent).
Het gros van de Nederlandse bevolking doet dit ook echt om hun steentje bij te dragen aan lokale ondernemers (90 procent). Persoonlijke voordelen als gemak en geld spelen slechts een kleine rol in de beweegredenen.
 
 
De initiatieven die de lokale ondernemers moeten steunen kunnen nog wel winst behalen op het vlak van bekendheid. 40 procent van de Nederlanders is namelijk nog niet bekend met dit soort initiatieven. Ook weet een derde van de mensen ook niet weet hóe ze ondernemers kunnen steunen. Er valt dus nog veel te winnen als lokale initiatieven meer bekendheid krijgen, aldus MeMo².

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing