Microsoft aast op TikTok

Microsoft aast op TikTok

02-08-2020 (15:35) - Economisch

Microsoft is in gesprek met de Chinese eigenaar over de overname van de Amerikaanse activiteiten van de populaire video-app TikTok. Dit melden verschillende Amerikaanse media vrijdag. Daarmee zou een mogelijk verbod van de app in de Verenigde Staten afgewend kunnen worden.
 
De video-app is eigendom van ByteDance, een Chinees internetbedrijf. De VS onderzoeken of TikTok een gevaar is voor de nationale veiligheid. Het bedrijf ontkende eerder al dat het massaal data van zijn gebruikers doorspeelt aan Peking, zoals wordt vermoed in de VS.
 
Een deal lijkt voor alle partijen gunstig. Verkoop van de Amerikaanse activiteiten betekent dat de gebruikers ervan in de VS niet getroffen worden door een verbod van de app. ByteDance zelf is van een acuut probleem verlost. Het dreigde vermalen te worden in de steeds verder uitdijende Amerikaans-Chinese ruzie.  
 
Voor Microsoft zou de aanschaf van de videodienst betekenen dat het een stevige voet aan de grond krijgt in dit populaire segment waarin het nu niet sterk vertegenwoordigd is. De grootste concurrent is Facebooks Instagram. Ook Google zou via YouTube werken aan een vergelijkbare app.  

FD.nl

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing