Nederlanders verdeeld over concurrentie van robots

Nederlanders verdeeld over concurrentie van robots

07-03-2019 (10:09) - Economisch

Bijna een derde van de Nederlandse werknemers is bang dat robots hun werk over gaan nemen. Door robotisering en kunstmatige intelligentie op de werkvloer verliezen zij mogelijk hun baan. Dit blijkt uit het onderzoek '4 keer tijd voor goed HR-beleid: innovativiteit' door Protime.


Zo denken de werknemers te weinig van techniek
af te weten, om goed mee te kunnen draaien.
Anderzijds zijn ze bang dat de technieken ook niet altijd goed zullen werken omdat er ook storingen kunnen ontstaan. Toch ziet 34 procent van de ondervraagden de toekomst iets positiever tegemoet.


Zij denken tijdwinst te behalen met een robotcollega. Dankzij robotisering en kunstmatige intelligente zouden de werknemers namelijk een aantal taken over kunnen dragen, waaronder administratieve werkzaamheden. 


voorbereiden

Lucas Polman, directeur bij Protime Nederland: 'Deze tijd kan goed besteed kan worden aan andere zaken, zoals persoonlijke ontwikkeling. Technische storingen en het gevoel niet de juiste skills te hebben vormen echter nog een donkere wolk boven de positieve effecten van innovaties op de werkvloer. Bereid medewerkers voor op de toekomst door hen nieuwe vaardigheden aan te leren die nodig zijn om met nieuwe technieken om te gaan.'


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing