Nieuw platform voor freelancers haalt kwart miljoen op

Nieuw platform voor freelancers haalt kwart miljoen op

08-01-2021 (12:11) - Economisch

De Nederlandse startup The Freelance Qommunity haalde met een externe investeerder en een succesvolle crowdfundingcampagne ruim 250.000 euro op. Het doelbedrag van de crowdfunding werd met 114% gehaald.
 
Via CrowdAboutNow wist het platform voor freelancers in één maand tijd meer dan 184 investeerders voor zich te winnen. The Freelance Qommunity biedt onder meer toegang tot online events, co-workdagen, workshops, hulp bij juridisch advies, boekhouding en een sociaal vangnet bij ziekte, om het leven van de freelancer leuker, beter en makkelijker te maken.
 
Oprichters Kim Trotz (29) en Kiki Calis (29) bouwden binnen een jaar een online platform op om freelancers te helpen. “Dat freelancen soms een eenzaam bestaan kan zijn wisten we. Maar uit het succes van de crowdfundingcampagne blijkt dat de behoefte aan een platform voor freelancers in tijden van corona extra groot is.”, zegt Trotz. Calis vult aan: Opdrachten vallen weg, net als de verbinding met mede-freelancers en opdrachtgevers door het verplichte thuiswerken. De kracht van Qommunity is dat we die verbinding en meer zekerheid bieden.”
 

Bedrijf bouwen in de crisis

Calis (expert duurzaamheid) en Trotz (creative copywriter) ervaarden zelf dat zelfstandig ondernemen best moeilijk, onzeker en vooral eenzaam kan zijn. Ze misten een plek voor gelijkgestemden om te sparren, samenwerken en borrelen. Vanuit dit gemis is Qommunity ontstaan. In 2018 organiseerden ze met Qommunity een eerste netwerkevent, waaruit bleek dat er behoefte was aan meer kennis en contact. Daar springt het nieuwe platform The Freelance Qommunity op in; freelancers kunnen onderling contact met elkaar houden en krijgen toegang tot kennis en hulplijnen. Het uitzoeken van verzekeringen, het vinden van nieuwe klussen en het organiseren van workshops met diverse experts, zijn enkele diensten die Qommunity faciliteert. 
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing